De 5 vanligaste misstagen att undvika på Google My Business

Google My Business (GMB) har blivit ett oumbärligt verktyg för företag som vill synas på nätet och locka kunder lokalt. Genom att ge företag möjlighet att presentera sig själva på Googles plattform har GMB blivit en central del av digital marknadsföring för många företag. Trots dess fördelar är det dock lätt att hamna i fällor som kan skada företagets synlighet och rykte online. Här är de fem vanligaste misstagen att undvika när det gäller Google My Business och hur du kan undvika dem för att förbättra resultat och kundengagemang.

 1. Introduktion till Google My Business (GMB)
  • Vad är Google My Business?
  • Varför är det viktigt för företag?
 2. Vanliga misstag vid hantering av GMB-listningar
  • Ignorera uppdateringar och recensioner
  • Otillräcklig information och ofullständiga profiler
  • Felaktig kategorisering av verksamheten
  • Försumma att svara på kundfrågor
  • Felaktig plats eller felöversättning av information
 3. Betydelsen av korrekt information
  • Hur påverkar korrekt information företagets trovärdighet och synlighet?
  • Varför är korrekt kategorisering viktigt för att nå rätt kunder?
 4. Tips för att undvika vanliga misstag
  • Regelbunden uppdatering av information och bilder
  • Aktiv hantering av recensioner och feedback
  • Korrekt kategorisering och verksamhetsinformation
  • Proaktiv kommunikation med kunder genom frågor och svar
  • Noggrannhet i platsangivelse och översättning
 5. Fördelar med att undvika dessa misstag
  • Förbättrad synlighet och ranking på Google-sökningar
  • Ökad kundtillströmning och förtroende
  • Positiv inverkan på företagets rykte och varumärkesbild
 6. Fallstudier och exempel på framgångsrik GMB-användning
  • Företag som har lyckats undvika vanliga misstag och uppnått framgång med GMB
 7. Slutsats
  • Summering av vikten av korrekt hantering av Google My Business-listningar och de positiva effekterna av att undvika vanliga misstag.

Vad är Google My Business?

Google My Business är en kostnadsfri plattform som tillhandahålls av Google för företag att hantera sin närvaro på Google, inklusive sökresultat och kartor. Genom att skapa och uppdatera en GMB-listning kan företag kontrollera hur de visas i Googles sökresultat och ge viktig information till potentiella kunder.

Varför är det viktigt för företag?

Att ha en uppdaterad och korrekt GMB-listning är avgörande för att synas på nätet, särskilt för lokala företag. Genom att ha närvaro på Google kan företag nå ut till potentiella kunder när de söker efter tjänster eller produkter i närheten. En välskött GMB-listning kan öka företagets synlighet, trovärdighet och kundengagemang.

Vanliga misstag vid hantering av GMB-listningar

Att hantera en GMB-listning kan vara knepigt, och det är lätt att göra misstag som kan skada företagets online-rykte. Här är de vanligaste misstagen som företag gör när de använder Google My Business:

Ignorera uppdateringar och recensioner

Många företag glömmer att regelbundet uppdatera sin GMB-listning med aktuell information och svarar inte på recensioner och feedback från kunder. Detta kan leda till att listningen ser försummad ut och skadar företagets trovärdighet.

Otillräcklig information och ofullständiga profiler

Att inte tillhandahålla tillräcklig information om företaget, som öppettider, kontaktuppgifter och tjänster, kan göra det svårt för potentiella kunder att hitta eller kontakta företaget. En ofullständig profil kan också påverka listningens synlighet i sökresultaten.

Felaktig kategorisering av verksamheten

Att välja felaktig kategori för företagets verksamhet kan leda till att det visas för fel målgrupp eller att det inte syns alls i relevanta sökningar. Det är viktigt att noggrant välja rätt kategori för att nå ut till rätt kunder.

Försumma att svara på kundfrågor

Att inte svara på frågor från potentiella kunder kan ge ett intryck av dålig kundservice och minska kundens benägenhet att välja företaget för sina behov. Det är viktigt att vara proaktiv och svara på frågor för att bygga förtroende och engagemang.

Felaktig plats eller felöversättning av information

Att ange fel plats eller felaktig information kan förvirra potentiella kunder och leda till att de går vilse eller väljer konkurrenter istället. Det är viktigt att dubbelkolla all information och se till att den är korrekt och översatt på ett tydligt sätt.

Betydelsen av korrekt information

Att ha korrekt information på sin GMB-listning är avgörande för företagets framgång online. Genom att tillhandahålla aktuell och relevant information kan företag förbättra sin synlighet och trovärdighet på Google. Här är några skäl till varför korrekt information är så viktig:

 • **Trovärdighet och synlighet:** Genom att ha korrekt information kan företaget bygga förtroende hos potentiella kunder och öka sin synlighet i relevanta sökningar.
 • Rätt kategorisering: Att välja rätt kategori för företagets verksamhet gör det lättare för kunder att hitta företaget när de söker efter specifika tjänster eller produkter.

Tips för att undvika vanliga misstag

För att undvika de vanligaste misstagen när det gäller Google My Business, är det viktigt att vara proaktiv och hålla listningen uppdaterad och engagerad. Här är några tips för att undvika vanliga misstag och förbättra resultat och kundengagemang:

Regelbunden uppdatering av information och bilder

Det är viktigt att regelbundet uppdatera företagets information och bilder på GMB-listningen för att hålla den aktuell och engagerande för potentiella kunder.

Aktiv hantering av recensioner och feedback

Genom att svara på recensioner och feedback från kunder kan företaget visa att det bryr sig om sina kunder och deras upplevelse. Detta kan öka förtroendet och engagemanget hos potentiella kunder.

Korrekt kategorisering och verksamhetsinformation

Att noggrant välja rätt kategori för företagets verksamhet och tillhandahålla korrekt information om tjänster och produkter kan öka listningens synlighet och nå ut till rätt kunder.

Proaktiv kommunikation med kunder genom frågor och svar

Att vara proaktiv och svara på frågor från potentiella kunder kan öka förtroendet och engagemanget hos kunder och bidra till att öka försäljningen och kundtillströmningen.

Noggrannhet i platsangivelse och översättning

Att dubbelkolla all information och se till att den är korrekt och översatt på ett tydligt sätt kan förhindra förvirring och missförstånd hos potentiella kunder.

Fördelar med att undvika dessa misstag

Att undvika vanliga misstag när det gäller Google My Business kan ha flera fördelar för företaget, inklusive:

 • Förbättrad synlighet och ranking på Google-sökningar
 • Ökad kundtillströmning och förtroende
 • Positiv inverkan på företagets rykte och varumärkesbild

Genom att undvika vanliga misstag och aktivt hantera sin GMB-listning kan företag förbättra sina resultat och kundengagemang online.

Fallstudier och exempel på framgångsrik GMB-användning

För att illustrera vikten av att undvika vanliga misstag och aktivt hantera sin GMB-listning, här är några fallstudier och exempel på företag som har lyckats:

 1. Restaurang X: Genom att regelbundet uppdatera sin GMB-listning med aktuella menyer och bilder har restaurang X ökat sin synlighet och lockat fler kunder till sin restaurang.
 2. Frisörsalong Y: Genom att aktivt svara på recensioner och frågor från kunder har frisörsalong Y byggt ett starkt förtroende och lojalitet hos sina kunder, vilket har lett till ökad kundtillströmning och försäljning.

Slutsats

Att hantera en Google My Business-listning kan vara avgörande för ett företags online-rykte och framgång. Genom att undvika vanliga misstag och aktivt hantera sin listning kan företag förbättra sin synlighet, trovärdighet och kundengagemang online.

För att få ut det mesta av Google My Business är det viktigt att vara proaktiv och hålla sin listning uppdaterad och engagerad. Genom att följa de tips och råd som ges här kan företag förbättra sina resultat och kundengagemang online och nå sina affärsmål.

Unika FAQ:

 1. Hur kan jag uppdatera min Google My Business-listning?
  För att uppdatera din GMB-listning loggar du in på ditt Google-konto, navigerar till din listning och klickar på ”Redigera” för att ändra informationen.
 2. Varför är det viktigt att svara på recensioner på Google My Business?
  Att svara på recensioner visar att du bryr dig om dina kunder och deras upplevelse med ditt företag, vilket kan öka förtroendet och engagemanget hos potentiella kunder.
 3. Hur väljer jag rätt kategori för mitt företag på Google My Business?
  När du skapar din GMB-listning får du välja en huvudkategori som bäst beskriver din verksamhet. Välj den kategori som mest korrekt återspeglar ditt företags huvudverksamhet.
 4. Hur ofta bör jag uppdatera min Google My Business-listning?
  Det är bra att regelbundet uppdatera din GMB-listning med ny information, som öppettider, tjänster och bilder, för att hålla den aktuell och engagerande för potentiella kunder.
 5. Hur kan jag maximera min synlighet på Google med Google My Business?
  För att maximera din synlighet på Google med GMB är det viktigt att ha en komplett och uppdaterad listning, inklusive korrekt information och bilder, samt att aktivt hantera recensioner och feedback från kunder.

Klicka på Gilla-knappen för att betygsätta din upplevelse!

Boka 100% fri konsultation

Är du redo att ta ditt företag till nästa nivå? Boka en kostnadsfri konsultation med våra SEO-experter idag och låt oss visa dig hur du kan maximera din närvaro online och öka dina intäkter. Klicka här för att starta din resa mot framgång!.

Anlita SEO byrå - lokal sökmotoroptimering för advokat » SEOMonkey

SEOMonkey

Vi har över 13 års erfarenhet i SEO-branschen. Kontakta oss

Marknadsföra nystartat företag

Att marknadsföra ett nystartat företag kan vara en utmanande men samtidigt spännande uppgift. I denna guide kommer vi att utforska olika strategier och tekniker för att effektivt marknadsföra ditt nya företag. Från att förstå din målgrupp till att använda sociala...

SEO och marknadsstrategi: En oumbärlig kombination för framgång

SEO i marknadsföringsstrategier Att integrera sökmotoroptimering (SEO) från början av din marknadsföringsstrategi är avgörande. Genom att inkludera SEO tidigt i processen undviker du kostsamma och tidskrävande misstag som ofta uppkommer när SEO tillämpas för sent. Det...

SEO-guide 2024 för nybörjare

Välkommen till oss på SEOMonkey.se! Om du är nybörjare inom sökmotoroptimering (SEO) har du kommit till rätt plats. Vi är här för att guida dig steg för steg genom processen för att förbättra din webbplats synlighet online. Oavsett om du är en e-handelsbutik, en...

10 SEO-steg för E-handel 2024: Gör och undvik

I en digital värld där konkurrensen är stenhård är det avgörande att ha en robust SEO-strategi för att skilja sig från mängden. För e-handelsföretag år 2024 är det inte bara viktigt att veta vilka steg man bör ta för att öka synligheten och dra in trafik, utan också...

Så maximerar du din närvaro på Google My Business

Om du är en företagare som vill öka synligheten och attrahera fler kunder online, är Google My Business (GMB) en ovärderlig resurs. Genom att skapa och optimera din GMB-profil kan du göra ditt företag mer synligt för potentiella kunder i närheten. I denna guide kommer...

Vad är Google My Business

Google My Business är ett kraftfullt verktyg för företag att synas online och nå sina potentiella kunder på ett effektivt sätt. Genom att skapa en företagsprofil på Google My Business kan företag visa upp viktig information, som öppettider, kontaktuppgifter och...

Lokal SEO i Malmö – SEOMonkey.se

Välkommen till SEOMonkey. Är du trött på att ditt företag kämpar för att synas i den digitala världen? Oroa dig inte, för här på SEOMonkey.se har vi precis det du behöver för att ta din närvaro online till nya höjder! Vi är inte bara ett företag som erbjuder lokal SEO...

Lokal SEO i Göteborg – SEOMonkey.se

Välkommen till SEOMonkey. Är ni trötta på att ert företag kämpar för att synas i den digitala världen? Oroa er inte, för här på SEOMonkey.se har vi precis det ni behöver för att ta er närvaro online till nya höjder! Vi är inte bara ett företag som erbjuder lokal SEO i...

Lokal SEO i Stockholm – SEOMonkey.se

Varmt välkommen till SEOMonkey. Är ni trötta på att ert företag kämpar för att synas i den digitala djungeln? Oroa er inte, för här på SEOMonkey.se har vi precis det ni behöver för att ta er närvaro online till nya höjder! Vi är inte bara ett företag som erbjuder...